Buffalo Technology lanceert pan-Europees partnerprogramma

Buffalo Technology, ontwerper, ontwikkelaar en producent van bekabelde en draadloze netwerken en storageoplossingen, lanceert zijn eerste partnerprogramma. Het doel van dit programma is om de kanaalpartners en professionele eindgebruikers verder te ondersteunen. Het partnerprogramma van Buffalo richt zich op Value-Added Resellers (VAR’s), systems integrators en aanbieders van storageoplossingen. Het is ontworpen om de exposure van geautoriseerde partners te vergroten, hun oplossingen voor het voetlicht te brengen en hun omzet te verhogen met Buffalo-oplossingen.
Buffalo Technology
Het Buffalo-partnerprogramma draait om de professionele, zakelijke producten van het bedrijf en dient om de groeistrategie binnen dit segment te ondersteunen. Te denken valt hierbij aan de TeraStation NAS Storage Servers en netwerkproducten als switches en access points. Het uiteindelijke doel is om zakelijke eindgebruikers uitgebreide oplossingen te bieden. Oplossingen die tegemoetkomen aan hun behoeften en een complete integratie te bieden.
Om de allerhoogste kwaliteit te garanderen van de partners die deelnemen aan het programma, heeft Buffalo het aantal inschrijvingen per land beperkt tot maximaal twintig. Daarnaast zijn er twee deelnameniveaus binnen het programma: ‘Gold’ en ‘Platinum’. Het verschil tussen beide niveaus wordt bepaald door het productvolume dat de partner heeft afgezet.
“We blijven de support voor onze kanaalpartners versterken om ze vooruit te helpen en te laten zien dat we ze waarderen”, zegt Frederic Frati, Sales Director Southern Europe en Benelux bij Buffalo Technology. “Geautoriseerde partners komen in aanmerking voor de exclusieve voordelen van het partnerprogramma, zoals speciale prijzen, salessupport via de website, technische ondersteuning en directe, open en continue communicatie met gespecialiseerde Buffalo-medewerkers.”
“In zijn laatste onderzoeksrapport uit 2012 schatte IDC de wereldwijde opslagcapaciteit op 2,6 miljard terabyte. In hetzelfde rapport voorspelde IDC een groei van 178,6 procent in de komende vier jaar naar 7,2 miljard terabyte. Twee derde, ofwel 66 procent van deze capaciteit is tegen die tijd HDD-gebaseerd. Terwijl optische en op tape gebaseerde opslag in de toekomst nog slechts vijftien procent zal uitmaken. Let wel, in 2000 was dit aandeel nog zeventig procent”, zegt Klaas de Vos, Chief Operating Officer van Buffalo Technology Europe. “Buffalo biedt een uniek portfolio van HDD-opslagoplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften van het mkb en van grote bedrijven die voorbereid willen zijn op de continue datagroei. Voor ons exclusieve programma zoeken we naar toegewijde partners die bereid zijn tegemoet te komen aan de behoeften van onze B2B-klanten, en die de kansen in deze markt zien. Wij willen partners die niet alleen hardware bieden, maar ook in staat zijn om Buffalo-oplossingen en Buffalo-kennis te bieden.”
Details over het partnerprogramma
Buffalo benoemt een direct contact voor alle geautoriseerde programmapartners. Het partnerprogramma wordt vooralsnog geïmplementeerd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië, Frankrijk, Italië, Spanje en Rusland.
Buffalo promoot op de eigen website al geautoriseerde partners. Hiervoor is een aparte ‘Solutions’-pagina aangemaakt. Op deze pagina bespreekt Buffalo verschillende onderwerpen en oplossingen. De volgende stap is het leiden van eindgebruikers via deze pagina naar een geautoriseerde partner die hem kan ondersteunen. Buffalo bespreekt op deze pagina oplossingen als BYOD, Replication & Failover en IP Surveillance Storage Solution.
Het is voor partners mogelijk om nieuwe, geïntroduceerde producten te bestellen tegen een gereduceerd tarief, om ze te kunnen demonstreren. Elke geautoriseerde partner wordt geregistreerd als ‘aanbevolen’ (recommended) in het kopje ‘Where to Buy’ op de website van Buffalo. Daarnaast krijgt hij de allernieuwste producttraining direct van Buffalo en heeft hij toegang tot de hotline met productspecialisten voor VIP-ondersteuning.
Bedrijven die willen weten hoe ze zich kunnen kwalificeren voor het nieuwe partnerprogramma van Buffalo, kunnen contact opnemen met Bert Jonkeren, Sales Manager Benelux bij Buffalo Technology via bjonkeren@buffalo-technology.com