Nieuw platform verstuurt ieder bericht met een unieke sleutel

Wie berichten onversleuteld via internet verstuurt moet er rekening mee houden dat kwaadwillenden de berichten eenvoudig kunnen inzien. Het versleutelen van de berichten biedt uitkomst. Perzo is een communicatieplatform dat ieder bericht met een unieke encryptiesleutel verstuurt.
Perzo
Perzo is ontwikkeld door David Gurle, een technologiespecialist die onder andere voor bedrijven als Skype en Microsoft heeft gewerkt. Gurle heeft een nieuwe encryptietechnologie ontwikkeld die op slimme wijze ieder bericht dat wordt verzonden voorziet van een unieke encryptiesleutel. Perzo kijkt hiervoor naar de inhoud van ieder individueel bericht. Het communicatieplatform maakt een willekeurige selectie uit alle karakters die in het bericht zijn opgenomen. De geselecteerde karakters vormen de encryptiesleutel waarmee het bericht wordt beveiligd.
Unieke encryptiesleutel
De slimme encryptietechnologie zorgt ervoor dat ieder bericht is beveiligd met een unieke encryptiesleutel. Aanvallers die er dus in slagen de sleutel van één bericht te kraken zijn hierdoor niet in staat andere berichten in te zien.
Gurle heeft in het ontwerp van de technologie ook rekening gehouden met geheime diensten zoals de NSA die informatie bij hem kunnen opvragen. Het communicatieplatform is daarom zo ontworpen dat op de infrastructuur achter Perzo alleen versleutelde tekst te vinden is. Deze tekst kan door geen enkele derden partij worden versleuteld. Perzo beschikt zelf dus niet over de sleutel of de onversleutelde tekst en kan dus geen zinnige informatie overhandigen aan overheidsinstanties.