WatchGuard verbetert WatchGuard XCS met Hyper-V- en IPv6-ondersteuning

WatchGuard Technologies, leverancier van multifunctionele platformen voor netwerkbeveiliging, lanceert een upgrade van de Watchguard XCS security appliance. De vernieuwde versie ondersteunt Microsoft Hyper-V en IPv6. Ook nieuw is de anti-spam functionaliteit voor uitgaande e-mail. De WatchGuard XCS 10 is geschikt voor kleine, middelgrote en grote organisaties.
WatchGuard Technologies
De WatchGuard XCS is een beveiligingsappliance voor e-mail en andere internetcontent. Het platform beschermt gebruikers tegen bedreigingen vanuit internet, zoals spam, virussen, gecompromitteerde websites, gemengde bedreigingen en netwerkaanvallen. Ook biedt de oplossing gebruikers functionaliteiten voor data loss prevention.
IPv6
De XCS 10 ondersteunt IPv6. Gartner stelt dat de overstap naar IPv6 niet te voorkomen is dankzij een almaar groeiend aantal IPv6-devices en het langzaam opraken van IPv4-adressen in Azië. Bedrijven beschikken met de XCS na de migratie naar IPv6 of gemengde omgevingen dezelfde uitgebreide security controls op hun e-mail als bedrijven die nog IPv4 gebruiken.
De snel groeiende populariteit van privé-apparaten op de werkvloer zorgt voor meer netwerktoegang voor gastgebruikers. IT-afdelingen kunnen er hierdoor niet langer vanuit gaan dat bedreigingen alleen van buiten de organisatie komen. De WatchGuard XCS 10 biedt daarom ook anti-spam controls die de uitgaande e-mail controleert op spam. Zo helpt de oplossing de reputatie van de organisatie te beschermen.
Gratis upgrade voor bestaande gebruikers
XCS Version 10 is een gratis upgrade voor alle gebruikers van XCS-hardware en de XCSv virtuele appliances met LiveSecurity-abonnementen.