'Cybersecurity bepaalt in toenemende mate ons leven'

Cybersecurity gaat steeds meer ons leven bepalen. Wetenschappers, filosoften, theologen, ambtenaren, architecten en studenten zouden samen moeten werken om nieuwe inzichten te krijgen in het beter beveiligen van internet. Dit stelt Wil van Gemert, directeur Cyber Security van de NCTV, tegen BNR Nieuwsradio.
'Cybersecurity bepaalt in toenemende mate ons leven'
Van Gemert is één van de organisatoren van een bijeenkomst die de verschillende disciplines bij elkaar moeten brengen om samen te denken over cybersecurity. Vraagstukken worden hierdoor vanuit allerlei kanten belicht. Door meerdere disciplines te betrekken wil Van Gemert kijken welke disciplines het best kunnen helpen de beveiliging van het internet te verbeteren.
Voortdurend online
"Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat wij voortdurend online zijn en dat in alle processen wel cyber zit." Van Gemert is dan ook van mening dat cybersecurity een onderwerp is dat iedereen aangaat. Dit aantal blijft naar verwachting stijgen. "Het aantal apparaten dat in 2020 aan het net hangt wordt becijferd op bijna 50 miljard. Dan kun je je voorstellen dat er enorme connectiviteit tussen zit en dat het elkaar beïnvloedt. Vanuit het NCTV zijn we er vooral om te zorgen dat onze samenleving veilig blijft", zegt Van Gemert in het radioprogramma.