NCSC blij met tweede nationale cyber security research agenda

Nederland heeft een grote behoefte aan de juiste expertise om uitdagingen op het gebied van cyber security het hoofd te kunnen bieden. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is dan ook blij met de tweede nationale cyber security research agenda (NCSRA-II).
Het Nationaal Cyber Security Centrum
“We hebben enorme behoefte aan de juiste expertise om de cyber security vraagstukken van vandaag en van morgen op te kunnen lossen om daarmee problemen voor te zijn en aan te pakken. Deze tweede nationale cyber security research agenda (NCSRA-II) is een belangrijke manier waarmee we dergelijke expertise verder kunnen ontwikkelen en uitbouwen. Ik juich dat toe.”, zei directeur Cyber Security vandaag in Nieuwspoort bij de presentatie van de nieuwe cyber security research agenda door het ICT Innovatie Platform ‘Veilig Verbonden’. De overhandiging van de NCSRA-II maakt onderdeel uit van campagne Alert-Online.
De NCSRA-II geeft een overzicht van het onderzoeksterrein op het gebied van cyber security en dient als basis voor zowel het korte als lange termijn onderzoek in nationaal en internationaal verband. De onderzoeksagenda en de thema’s die in de NCSRA-II centraal worden gesteld sluiten aan bij de onlangs gepresenteerde Nationale Cyber Security Strategie en het topsectorenbeleid van de overheid.