Sophos lanceert cloudgebaseerde beveiligingsoplossing voor endpoints

Sophos lanceert Sophos Cloud, een nieuwe oplossing die gebruikers bescherming biedt tegen hedendaagse bedreigingen. De oplossing levert bescherming voor endpoint en is gericht op organisaties die op zoek zijn naar een simpelere aanpak van IT-beveiliging.
Sophos lanceert een cloudgebaseerde beveiligingsoplossing voor endpoints
De beveiliging wordt aangeboden via een cloudgebaseerde dienst. De managementconsole wordt gehost door Sophos Cloud. Gebruikers hoeven dus zelf geen server in te richten om de software te kunnen hosten. De dienst kan direct worden uitgerold zonder wijzigingen aan de bestaande IT-infrastructuur en is dus in korte tijd beschikbaar.
Organisaties beschermen en beveiligen
“Sophos Cloud is het antwoord op de constante strijd waar IT-teams mee te maken hebben om hun organisaties te beschermen en beveiligen. Deze teams kunnen uit slechts één persoon bestaan, maar de constante dreigingen en uitdagingen waarmee ze zich geconfronteerd zien, zouden een compleet leger omver blazen", zegt Pieter Lacroix, Managing Director Nederland bij Sophos.
De presentatie van de Sophos Cloud is de eerste stap in zijn strategie om het gehele Sophos-portfolio via de cloud beschikbaar te maken. Het bedrijf stelt te willen blijven innoveren en naast zijn cloudaanbod ook on-premise security software blijven uitbreiden.