Akamai benoemt Ben Verwaayen tot Board of Directors

Akamai Technologies, leverancier van een cloudplatform voor het beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, benoemt Bernardus (Ben) Verwaayen tot de Board of Directors van het bedrijf. Verwaayen vervult sinds 8 november zijn nieuwe functie.
Akamai Technologies
Verwaayen heeft diverse topfuncties vervuld bij vooraanstaande telecom- en technologiebedrijven. Hij was onder andere CEO van BT, international vice president, executive vice president en chief operating officer van Lucent Technologies, en president van PTT Telecom, de voorloper van KPN. Van 2008 tot 2013 was Ben Verwaayen CEO van Alcatel-Lucent.
Belangrijke partner
“Akamai is een belangrijke partner voor vele netwerk service providers over de hele wereld en is een essentiële rol gaan spelen in de manier waarop bedrijven het internet gebruiken om te groeien en succesvol te zijn”, zegt Verwaayen.
Verwaayen is Officier in de Orde van Oranje-Nassau en een Honorary Knight of the British Empire (KBE). Hij is tevens drager van de Chevalier de la Légion d’Honneur medaille. Ben Verwaayen heeft een master diploma in rechten en internationale politiek van de Universiteit Utrecht.