Microsoft waarschuwt Indiase bankensector voor gebruik van Windows XP

Microsoft slaat alarm over de kwetsbaarheid van het Indiase bankwezen. Veel systemen in de Indiase bankensector draaien nog steeds op Windows XP. Microsoft stopt over ongeveer honderd dagen met de ondersteuning van XP en waarschuwt Indiase banken dan ook maatregelen te nemen.
Microsoft waarschuwt Indiase bankensector voor gebruik van Windows XP
Het bedrijf stelt dat maar liefst 34.115 overheidsbanken in India gevaar lopen. Met name filialen buiten grote steden en op het platteland zouden op hun IT-systemen nog vaak gebruik maken van Windows XP. Doordat de ondersteuning van XP binnenkort wordt stopgezet zal Microsoft beveiligingsgaten in dit besturingssysteem niet langer dichten. De banken lopen dus gevaar.
Het gevaar is zeer reëel. Microsoft waarschuwde eerder al dat cybercriminelen na 8 april 2014 Patch Tuesday kunnen gebruik als een soort handleiding om kwetsbaarheden in Windows XP te vinden. Veel kwetsbaarheden in Windows XP zijn namelijk ook aanwezig in later besturingssystemen zoals Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Hackers zouden dan ook beveiligingslekken die Microsoft in deze besturingssystemen dicht kunnen gebruiken om kwetsbaarheden in Windows XP te vinden.