Nederland ICT: Voer sectorplan ICT zo snel mogelijk in

Stichting CA-ICT heeft onlangs een sectorplan ICT ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het plan moet helpen een reeks knelpunten op de ICT-arbeidsmarkt weg te nemen. Nederland ICT is blij met de mogelijkheden die het sectorplan zowel bedrijven als werknemers biedt.
Nederland ICT
Het plan steunt bedrijven die investeren in de opleiding van eigen bestaande of nieuwe medewerkers. De bedrijven kunnen de helft van hun investering terug te krijgen. Het sectorplan ICT heeft als doel 500 tot 1.000 jonge afgestudeerden aan een baan te helpen in de ICT-sector. Daarnaast moet het plan helpen enkele duizenden ICT-professionals bij te scholen en 300 werkzoekende ICT'ers aan het werk te krijgen.
Moeilijk vervulbare vacatures
Het sectorplan is bedoeld voor de periode 2014 – 2015. De ICT-sector heeft op dit moment te maken met moeilijk vervulbare vacatures. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluit niet goed op elkaar aan, waardoor de vacatures blijven openstaan. Door omscholing te stimuleren moet het sectorplan helpen deze vacatures toch op te vullen.
"De ontwikkelingen in de ICT-sector gaan razendsnel. Er wordt nu kennis gevraagd die in de opleidingen van slechts een paar jaar terug niet aan bod kwam. Daar kan nu wat aan worden gedaan", zegt Bart Hogendoorn, voorzitter van Nederland ICT. "Het CA-ICT is er van overtuigd dat deze investering bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van ICT, voor zowel producenten als gebruikers. Hiermee kunnen de voorspelde tekorten aan ICT-professionals worden beperkt. Dat is niet alleen in het belang van de sector, maar van de Nederlandse economie als geheel", zegt Louis Spaninks, directeur CA-ICT.