Palo Alto Networks en VMware integreren netwerkvirtualisatie met beveiligingsplatform

Palo Alto Networks en VMware lanceren gezamenlijk een oplossing. De geïntegreerde oplossing biedt klanten de mogelijkheid het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform het VM-Series-beveiligingsplatform van Palo Alto Networks-beveiliging te implementeren in zijn Software-Defined Datacenters.
Palo Alto NetworksVMware
Het beschikbaar maken van beveiliging en change-management zijn belangrijke operationele uitdagingen voor datacenteromgevingen. Zowel het configureren van de netwerkbeveiliging als het toewijzen van policy’s verloopt vaak echter traag en blijft achter bij de snelheid waarmee organisaties applicaties beschikbaar maken. Tegelijkertijd neemt het belang van een 'next-generation' beveiligingsplatform volgens de bedrijven echter toe.
Automatisch distribueren
De bedrijven spelen hierop in met hun geïntegreerde oplossing. Het platform maakt het mogelijk beveiligingsdiensten van het VM-Series-beveiligingsplatform automatisch beschikbaar te maken en te distribueren naar software-defined datacenters. De nieuwe oplossing combineert VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform met het VM-Series-beveiligingsplatform van Palo Alto Networks.
Het implementeren van beveiligingsservices voor virtuele applicaties verloopt nu vaak handmatig, wat veel tijd kost. De oplossing moet dit proces versnellen, waardoor virtuele applicaties sneller kunnen worden ingezet.
Bètaversie
Een bètaversie van de oplossing is bij een aantal klanten van Palo Alto Networks en VMware al in gebruik. Het product is naar verwachting in de eerste helft van 2014 commercieel beschikbaar en biedt versnelde levering van next-generation beveiligingsservices voor virtuele applicaties. Dit is tot nu toe veelal een handmatig proces dat de inzet van virtuele applicaties tot wel twee maanden kan vertragen. Deze vertraging is nu te voorkomen. Bedrijven zijn flexibeler en profiteren eerder van de voordelen van een software-defined datacenter, waarbij ze beschermd zijn door next-generation beveiligingspolicy’s.