Kingston lanceert USB-stick met 256-bit AES hardware-gebaseerde encryptie

Kingston Digital lanceert de beveiligde USB-stick DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DVTP) en de DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus software. De drives zijn ontwikkeld om bedrijven te helpen bij de beveiliging van zakelijke gegevens en de ontwikkeling van een beveiligingsbeleid. DTVP 3.0 biedt 100 procent hardware-gebaseerde encryptie van vertrouwelijke informatie en is ook apart verkrijgbaar met ClevX DriveSecurity, dat is gebaseerd op ESET anti-virusbeveiliging.
Kingston lanceert USB-stick met 256-bit AES hardware-gebaseerde encryptie
De anti-virussoftware maakt gebruik van ESET’s NOD 32 technologie om zakelijke eindgebruikers te beschermen ongeacht de plaats waar ze werken of inpluggen. Dit is volgens Kingston noodzakelijk, aangezien medewerkers steeds mobieler worden. Bedrijven moeten een doordacht beveiligingsbeleid op zetten om te voorkomen dat gevoelige data in verkeerde handen valt.
256-bit AES hardware-gebaseerde encryptie
Kingston’s DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash drive biedt 256-bit AES hardware-gebaseerde encryptie die gebruik maakt van XTS-versleuteling. Deze vorm van versleuteling levert een betere bescherming van CBC- en ECB-modi. De drive ondersteunt USB 3.0.
DTVP 3.0 is beschikbaar met optionele anti-virusbescherming van ESET/ClevX. de software beschermt de drive tegen virussen, spyware, Trojans, wormen, rootkits, adware en andere internetbedreigingen. De anti-virussoftware hoeft niet te worden geïnstalleerd en kan dus direct worden gebruikt. ESET NOD32 anti-virus wordt geleverd met een vooraf geactiveerde licentie voor vijf jaar.