Akamai Technologies neemt Prolexic Technologies over

Akamai Technologies neemt Prolexic Technologies over. Prolexic levert beveiligingsoplossingen uit de cloud, waarmee organisaties hun datacenters en enterprise applicaties kunnen beschermen tegen Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen. De producten van Prolexic worden toegevoegd aan de portfolio van Akamai.
Akamai Technologies neemt Prolexit Technologies over
Akamai is leverancier van oplossingen om websites en webapplicaties te beschermen. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld om DDoS-aanvallen en aanvallen op applicatieniveau af te kunnen afslaan. Prolexic combineert oplossingen die bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen met expertise op het gebied van operationele beveiliging, om zo datacenters en enterprise IP applicaties te beschermen. Deze producten worden voortaan door Akamai aangeboden.
“Iedere organisatie die zaken doet via internet heeft te maken met een aanvalslandschap dat zich continu ontwikkelt en dat zich richt op het verstoren van de bedrijfscontinuïteit, het toebrengen van imagoschade of het stelen van gevoelige informatie”, zegt Tom Leighton, CEO van Akamai. “Door de krachten te bundelen met Prolexic, willen we Akamai’s platform voor beveiliging en optimalisatie van webprestaties combineren met de krachtige DDoS-beschermingsoplossingen van Prolexic voor het beschermen van het datacenter en van enterprise applicaties. We zijn ervan overtuigd dat de oplossingen en het team van Prolexic ons zullen helpen bij het verwezenlijken van ons doel om internet snel, betrouwbaar en veilig te maken.”