TecHarbor gaat oplossingen White Cyber Knight in Europa aanbieden

TecHarbor en White Cyber Knight gaan een samenwerking aan om de risico's voor bedrijven en hun business managers in kaart brengen. TecHarbor levert de WCK-oplossingen voortaan in Europa en ondersteunt bedrijven daarnaast bij het implementatie van deze oplossingen voor governance, risk en compliance (GRC).
TecHarbor gaat oplossingen White Cyber Knight in Europa aanbieden
WCK (White Cyber Knight) is een software-ontwikkelaar uit Israël die software voor riskmanagement bouwt. De oplossingen van het bedrijf bieden business managers inzicht in alle aspecten van een security-incident. Het gaat hierbij om IT tot beveiligingsaspecten en van de kritische infrastructuur tot de fysieke omgeving.
IT-security en operational controls integreren
"Hoewel steeds meer bedrijven beseffen hoe belangrijk risk management is, valt de kwaliteit van de tools die zij gebruiken om grip te krijgen op de risico's die zij lopen, nog flink tegen", zegt Bob Jutte, risk management consultant bij TecHarbor. "WCK is in dit gat gesprongen met een unieke oplossing die IT-security en operational controls met elkaar integreert. Business managers krijgen bij WCK via een grafisch dashboard inzicht in de risico's en de gevolgen daarvan voor hun organisatie. Hierbij maakt WCK – naast eigen technologie – nadrukkelijk gebruik van standaarden op het gebied van compliancy en risk assessment."
TecHarbor levert dankzij de overeenkomst de WCK-oplossingen voortaan in geheel Europa. WCK heeft TecHarbor het bedrijf gekozen vanwege de visie van het bedrijf op het gebied van risk management en security. "Veel bedrijven zien risicomanagement als een aanpak die de vrijheid van de organisatie en zijn medewerkers eerder inperkt dan bevordert", zegt Jutte. "TecHarbor heeft een heel andere visie. Wij zien risk management als een uitstekende manier om de organisatie juist beter te laten functioneren, doordat het management van de organisatie zich zeer bewust wordt van de risico's, en de zakelijke consequenties die deze risico's met zich meebrengen. Bedrijven kunnen heel bewust met deze dreigingen omgaan, afhankelijk van het zakelijk gewicht dat zij aan een risico toedichten."