Bitcointalk.org getroffen door DNS-aanval

Het populair forum Bitcointalk.org adviseert zijn gebruikers zo snel mogelijk een nieuw wachtwoord in te stellen. De website is getroffen door een DNS-aanval, waardoor bezoekers door werden gestuurd naar een malafide website. De aanvaller heeft hierdoor hoogstwaarschijnlijk het wachtwoord van verschillende accounts weten te bemachtigen.
Bitcointalk.org getroffen door DNS-aanval
Het gaat om een zogeheten man-in-the-middle-aanval. Hierbij worden bezoekers van de originele website omgeleid naar een malafide website. Deze website lijkt legitiem te zijn, waardoor veel bezoekers zonder argwaan inloggen op hun account. De inloggegevens vallen hierdoor in handen van de aanvaller.
Nieuw wachtwoord kiezen
Bitcointalk.org raadt gebruikers daarom aan direct uit te loggen op hun account en een nieuw wachtwoord te kiezen. Vooral gebruikers die tussen zondagochtend 05:00 uur en maandavond 19:00 Nederlandse tijd handmatig hun wachtwoord op de website hebben ingevoerd lopen gevaar. Gebruikers die hun webbrowser het wachtwoord laten onthouden lopen volgens Bitcointalk.org geen risico.
De cyberaanval is inmiddels afgeslagen. Bezoekers worden dan ook niet langer doorgestuurd naar een malafide website en kunnen dus weer veilig inloggen op Bitcointalk.org.