Hostingprovider Hostnet doelwit van DDoS-aanval

De Nederlandse hostingprovider Hostnet is gisteren slachtoffer geworden van een DDoS-aanval. De websites van veel klanten waren hierdoor langere tijd offline. De problemen zijn inmiddels opgelost.
"Ondanks een DDOS-aanval niet is te voorkomen, betreuren wij dat de impact voor onze klanten niet volledig weg kunnen nemen. Wij willen benadrukken dat we er alles in onze macht aan doen om de dienstverlening weer optimaal te krijgen", laat Hostnet in een reactie op zijn website weten.
Problemen opgelost
De aanval begon rond donderdagmiddag rond 12:30 en hield aan tot 06:00 vanochtend. De problemen zijn inmiddels weer opgelost en de websites van klanten zouden dan ook weer gewoon bereikbaar moeten zijn. Hostnet is verantwoordelijk voor de registratie van ongeveer 700.000 domeinen, die verwijzen naar zo'n 45.000 websites.
Hostnet geeft op zijn Twitter-account aan op dit moment druk bezig te zijn met het nemen van maatregelen die de impact van een eventuele tweede aanval moet minimaliseren.
De Hostingprovider Hostnet is doelwit van een DDoS-aanval