Obama kiest voor BlackBerry vanwege securityredenen

De BlackBerry wordt al lange tijd door de iPhone en Android-smartphones uit de markt gedrukt. De Amerikaanse president Obama blijkt daarentegen nog gewoon op zijn BlackBerry te vertrouwen. Dit is echter niet uit vrije keus. De president zou van zijn beveiligingsadviseurs geen iPhone mogen gebruiken, aangezien de beveiliging op dit apparaat te beperkt is.
Obama kiest voor BlackBerry vanwege securityredenen
Reuters meldt dat Obama dit bekend heeft gemaakt tijdens een ontmoeting met jongeren. De ontmoeting was bedoeld om de nieuwe zorgwet van Obama onder de groep te promoten. Het is niet duidelijk waarom de beveiligingadviseurs geen vertrouwen hebben in de beveiliging van de iPhone en juist wel in die van BlackBerry.
Wel is al langer bekend dat Obama in het bezit is van een iPad die hij nagenoeg overal mee naar toe neemt. Waarom de Amerikaanse president deze tablet die op hetzelfde besturingssysteem draait als de iPhone wel mag gebruiken van zijn adviseurs is onduidelijk. Het is natuurlijk mogelijk dat Obama zijn iPad uitsluitend privé gebruikt.