T-Systems en LANCOM Systems lanceren allround security-oplossing voor het mkb

De nieuwe CyberSecurity-businessunit van T-Systems heeft deze week zijn eerste product gepresenteerd: Clean Pipe. Clean Pipe is een cloud-gebaseerde allround security-oplossing voor het mkb. De oplossing is gebaseerd op routers van LANCOM.
Clean Pipe van T-Systems
LANCOM en T-Systems hebben bij de ontwikkeling van de basisinfrastructuur voor Clean Pipe samengewerkt. Alle communicatie tussen de bedrijven die Clean Pipe gebruiken vindt plaats via versleutelde verbindingen. Deze verbindingen eindigen bij de VPN-routers van LANCOM op locatie van de klant. Het systeem maakt gebruik van beveiligde routers die zijn gecertificeerd door de BSI.
Pilotklanten
Clean Pipe is al succesvol geïmplementeerd bij een aantal pilotklanten. De oplossing wordt tijdens de CeBIT 2014 gelanceerd voor het grote publiek. De CeBIT staat voor 10 t/m 14 maart 2014 op de planning in Hannover, Duitsland.
Naast de Clean Pipe gaat LANCOM ook de basisinfrastructuur voor een aantal andere strategische security-producten van T-Systems leveren. Welke producten dit precies zijn is echter nog onduidelijk.