Microsoft's Satya Nadal: 'Overheden moeten het vertrouwen in technologie herstellen'

Het is de verantwoordelijk van overheden om het vertrouwen in burgers in technologie te herstellen. Dit vertrouwen is door de onthullingen over cyberspionage door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA ernstig geschaad. Dit zegt Satya Nadal, op dit moment executive vice president van Microsoft' cloud & enterprise afdeling. Nadal is één van de meest kansrijke kandidaten om Microsoft's volgende CEO te worden.
Microsoft's Satya Nadal: 'Overheden moeten het vertrouwen in technologie herstellen'
Nadal deed de uitspraak tijdens de Le Web conferentie in Parijs. "Bedrijven en gebruikers zullen technologie alleen gebruiken als zij hierop kunnen vertrouwen", stelt Nadal. "Het is naar mijn mening de verantwoordelijkheid van overheden, waaronder de Amerikaanse overheid, om dit vertrouwen te herstellen. Ik denk dat het duidelijk is dat maatschappijen alleen kunnen bloeien als er respect wordt getoond voor de vrijheden van burgers en de letter van de wet".
"Het surveillancesysteem moet worden hervormd. De beste manier om dit te doen is door wetten op te stellen die controleren of overheden respect hebben voor de privacy van individuen, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Dit is de stelling die wij hebben ingenomen en waar wij dan ook actief voor zullen strijden", zegt de executive vice president van Microsoft' cloud & enterprise groep.