Consumenten willen wachtwoorden vervangen met vingerafdrukken

Steeds vaker wordt geopperd wachtwoorden te vervangen door vingerafdrukken. Apple maakt dit met zijn iPhone 5S zelfs al gedeeltelijk mogelijk. Consumenten zien de nieuwe trend wel zitten en willen hun smartphone liever met een vingerafdruk ontgrendelen dan met een wachtwoord. Ook voor andere doeleinden zetten consumenten graag hun vingerafdrukken in.
Consumenten willen wachtwoorden vervangen met vingerafdrukken
Dit blijkt uit onderzoek van telecombedrijf Ericcson. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5.000 consumenten. Maar liefst 61 procent van deze groep geeft aan een vingerafdruk te willen gebruiken om zijn smartphone te ontgrendelen. Dit is op de iPhone 5S al mogelijk, maar op veel andere smartphones nog niet.
Ogen scannen
Naast vingerafdrukken zien consumenten ook toekomst in andere manieren om zich op hun smartphone te identificeren. Zo geeft 48 procent van de ondervraagde consumenten aan het scherm van een smartphone te willen ontgrendelen door bijvoorbeeld hun ogen te laten scannen. Ook andere biometrische identificatiemethodes zijn dus populair.
Smartphones zijn uiteraard niet het enige waar consumenten zich met bijvoorbeeld vingerafdrukken kunnen aanmelden. Ook consumenten zijn zich hiervan bewust. De helft van alle consumenten geeft aan zich met behulp van een vingerafdruk te willen identificeren om online aankopen te kunnen doen met een creditcard. 52 procent ziet het zitten alle online wachtwoorden te vervangen door een vingerafdruk.
Het volledige onderzoek van Ericsson is hier te vinden.