Gartner plaatst SafeNet in Leaders Quadrant van Magic Quadrant for User Authentication

Beveiligingsbedrijf SafeNet is door onderzoeksbureau Gartner in het Leaders Quadrant van het Magic Quadrant for User Authentication van december 2013 geplaatst. Het onderzoeksbureau onderzocht in totaal twintig verschillende leveranciers.
Gartner plaatst SafeNet in Leaders Quadrant van Magic Quadrant for User Authentication
SafeNet is in het Leaders Quadrant gepositioneerd op basis van de combinatie van een duidelijke visie en het vermogen deze uit te voeren. Dit zijn de twee belangrijkste criteria waar bedrijven aan moeten voldoen om in het kwadrant opgenomen te worden.
Versnelde groei
Gartner verwacht versnelde groei in cloud-gebaseerde gebruikersauthenticatie-services bij bedrijven. Deze groei wordt veroorzaakt door het volwassen worden van multi-tenant clouddiensten en de bredere acceptatie van cloudcomputing als middel om bedrijfsapplicaties en algemene diensten te leveren.
Gartner voorspelt dat eind 2016 ongeveer dertig procent van de bedrijven kiest voor cloudgebaseerde diensten als de leveringsoptie voor nieuwe of vernieuwde gebruikersauthenticatie. Dit percentage bedraagt op dit moment ongeveer tien procent.