Celstraf voor verkopen van toegang tot supercomputers

Een Amerikaanse cybercriminelen is veroordeeld tot een celstraf nadat hij illegaal toegang tot twee supercomputers probeerde te verkopen. De man moet 18 maanden de cel in.
Een Amerikaanse cybercrimineel moet 18 maanden cel in nadat hij toegang tot supercomputers probeerde te verkopen
De 23-jarige Amerikaan brak in bij twee supercomputers van de Lawrence Livermore Laboratory in Oakland, Californië. De machines maken onderdeel uit van het Amerikaanse National Energy Research Scientific Computing Center. De hacker bood toegang tot de twee supercomputers op internet te koop aan voor 50.000 dollar.
Undercoveragent
De FBI kreeg de inbraak in de gaten en kwam in actie. Een undercoveragent van de opsporingsinstantie nam contact op met de cybercrimineel en presenteerde zich als een mogelijke koper. De man werd in de val gelokt en gearresteerd.
Verder onderzoek wees uit dat de hacker ook verantwoordelijk is geweest voor een aantal andere cyberinbraken. Zo brak de man in bij een reeks computernetwerken en bracht in sommige gevallen backdoors aan. De cybercrimineel bood toegang tot de computernetwerken samen met een compagnon op internet te koop aan.
Celstraf
De hacker is aangeklaagd wegens samenzwering en computerfraude. De man heeft de misdaden bekend en moet 18 maanden de cel in.