Gebruik van Tor-netwerk verraadt identiteit bommelder

Wie de Tor-browser gebruikt om zijn privacy te waarborgen kan zich lelijk in de vingers sluiten. Een student die een bommelding deed bij de Harvard universiteit om zijn tentamen niet te hoeven maken is ontmaskerd dankzij het gebruik van het netwerk.
Gebruik van Tor-netwerk verraadt identiteit bommelder
Het NBC meldt dat de student via het Tor-netwerk dreigmails heeft gestuurd naar de Harvard universiteit. De 20-jarige man waarschuwde dat bommen zouden afgaan op de campus van de universiteit om zo onder zijn tentamen uit te komen. Door gebruik te maken van een anoniem e-mailadres en het anonimiseringsnetwerk Tor dacht de student veilig te zijn.
Netwerkverkeer
De FBI onderzocht de zaak en werkte samen met de systeembeheerders van de universiteit. Deze bekeken het netwerkverkeer op het moment dat de e-mails verstuurd werden en konden zo eenvoudig vaststellen wie op dat moment het Tor-netwerk gebruikte. Het Tor-netwerk wordt door relatief weinig mensen gebruikt, waardoor deze lijst maar kort was.
De FBI kwam dan ook al snel uit bij de student, die korte tijd later bekende achter de bommeldingen te zitten. De man kan maximaal een celstraf van vijf jaar en een geldboete van 250.000 dollar krijgen.