Cisco stelt onderzoek in naar spionage door NSA

Deze week werd bekend dat de Amerikaanse geheime dienst NSA kwetsbaarheden in netwerkapparatuur van bekende leverancier misbruikt om verdachten te kunnen bespioneren. Cisco is één van de leveranciers die hierbij met naam wordt genoemd. Cisco maakt nu bekend een onderzoek te zijn gestart naar de aantijgingen. Het bedrijf benadrukt niet samen te werken met de NSA.
Cisco stelt onderzoek in naar spionage door NSA
Het Duitse weekblad Der Spiegel publiceerde deze week over documenten waaruit zou blijken dat de NSA kwetsbaarheden in netwerkapparatuur van grote leveranciers misbruikt. Cisco liet in een reactie aan Der Spiegel direct al weten niet samen te werken met de NSA. Het bedrijf benadrukt met klem dan ook geen backdoors te hebben aangebracht in zijn netwerkapparatuur.
Speciale webpagina
Het bedrijf heeft daarom een speciale webpagina in het leven geroepen waarop klanten op de hoogte worden gehouden over ontwikkelingen rond de situatie. Daarnaast meldt Cisco bij Der Spiegel de betreffende documenten te hebben opgevraagd. Der Spiegel zou hier nog niet op hebben gereageerd.
"We zijn op dit moment niet op de hoogte van nieuwe kwetsbaarheden in onze producten. We blijven actief alle mogelijk maatregelen nemen om eventuele nieuwe problemen direct aan te pakken. Zodra wij op de hoogte worden gesteld van een kwetsbaarheid in één van onze producten zullen wij dan ook direct stappen ondernemen om dit gat te dichten", schrijft de CEO van Cisco John Stewart in een blogpost.
Bezorgd
"We zijn erg bezorgd over alles wat impact kan hebben op te integriteit van onze producten en de netwerken van onze klanten. We zijn dan ook op zoek naar extra informatie over deze situatie", stelt Stewart.