Gegevens van 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers liggen op straat

Beveiligingsonderzoekers ontdekte in augustus een aantal lekken in de populaire foto-chatapp Snapchat. De ontwikkelaars van Snapchat hebben echter geen actie ondernemen en stelde gebruikers gerust met de mededeling dat het slechts om een theoretisch probleem zou gaan. Onbekenden blijken de beveiligingslekken in Snapchat echter te hebben gebruikt om een database met de gegevens van 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers te creëren.
Gegevens van 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers liggen op straat
De database wordt aangeboden op de website SnapchatDB.info. Bezoekers van de website kunnen aan de hand van een gebruikersnaam het telefoonnummer van de gebruiker en de regio waar de gebruiker zich bevindt opzoeken. De makers van de database stellen dat veel gebruikers daarnaast op Snapchat dezelfde naam gebruiken als op bijvoorbeeld social media. De database stelt mensen daarom ook in staat het telefoonnummer op te zoeken van gebruikers waarmee zij via andere websites contact hebben.
De Snapchat-database is beschikbaar in twee versies: als CSV-bestand en als SQL-dump. Beide bestanden worden inmiddels niet langer op de website aangeboden. Sterker nog: de volledige website is op het moment van schrijven onbereikbaar.