Microsoft voegt Nederlandse leverancier van SSL-certificaten toe aan Windows

Microsoft breidt het SSL Root Certificate Programma voor Windows en Windows Phone 8 uit met drie nieuwe bedrijven die SSL-certificaten kunnen afgeven. Onder de bedrijven bevindt zich ook het Nederlandse Digidentity.
Digidentity
SSL-certificaten worden gebruikt om de verbinding tussen een website en een bezoeker te versleutelen, zodat derden geen informatie kunnen verzamelen. Door de toevoeging aan het SSL Rool Certificate Programma krijgen Windows- en Windows Phone 8-gebruikers geen waarschuwing als zij een website bezoeken die is voorzien van een certificaat van één van de drie bedrijven.
Digidentity
Eén van de drie bedrijven die is toegevoegd aan de lijst is Digidentity. Het Nederlandse bedrijf geeft SSL-certificaten af voor digitale documenten en levert SSL-diensten. Het bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de levering van het PKIoverheid services-certificaat en PKIoverheid-SSL.
Naast Digidentity zijn ook de bedrijven China Financial Certification Authority (CFCA) en het Franse SG Trust Services toegevoegd aan de lijst met vertrouwde leveranciers van SSL-certificaten.