ARM Holdings gaat smartphones en tablets beveiligen

De Engelse ontwikkelaar van microchips ARM Holdings gaat zich samen met het Nederlandse Gemalto en Duitse Giesecke & Devrient richten op de beveiliging van zowel smartphones als tablets. De bedrijven hebben hiervoor onder de naam Trustronic een joint venture gestart.
ARM Holdings
Trustronic gaat technologie en software ontwikkelen waarmee een veilige zone kan worden gecreërd binnen een mobiel apparaat. Deze zone moet los komen te staan van het besturingssysteem dat op de smartphone of tablet draait. Het veilige en ontzichtbare gebied is niet in staat interactie te hebben met de buitenwereld, waardoor wordt voorkomen dat virussen of spyware de mobiele apparaten kunnen binnendringen.
Trustronic is opgezet op basis van de Trustzone ARM-technologie, een veiligheidsextensie die in microchips van ARM is verwerkt. ARM bezit een belang van 40 procent in Trustronic, terwijl Gemalto en Giesecke & Devrient beide 30 procent in handen hebben.