AGT International introduceert UrbanShield Safe City-systeem tijdens Serious Request

AGT International introduceert tijdens de goededoelenactie Serious Request in Enschede het UrbanShield Safe City-systeem. Het beveiligingssysteem ondersteunt politie en andere hulpdiensten real-time bij het waarborgen van de publieke veiligheid.
AGT International
Het UrbanShield-systeem biedt gebruikers de mogelijkheid via een geografisch informatiesysteem een real-time situationeel overzicht van het hele gebied op te vragen. Het overzicht geeft informatie over onder andere de locatie van de hulpdiensten als politie, brandweer, beveiligers in dienst van de gemeente en particuliere beveiligers.
Alle hulpverleners krijgt een GPS-zender uitgereikt. De positie van de hulpverleners is hierdoor te alle tijden zichtbaar op een speciale 3D-kaart van het gebied in Enschede waar Serious Request is georganiseerd. De aansturing van de hulpverleners moet hierdoor aanzienlijk verbeteren, waardoor zij sneller naar risicovolle locaties kunnen worden gestuurd.