Google maakt ongevraagde installatie van extensies in Chrome onmogelijk

Google maakt het in de nieuwste versie van Chrome onmogelijk extensies onzichtbaar zonder toestemming van de gebruiker te installeren in de webbrowser. Alle extensies die door software worden toegevoegd aan Chrome staan voortaan standaard uitgeschakeld.
Google Chrome
Het bedrijf achter Chrome meldt op het Chromium-blog dat de maatregel ook van toepassing is op al geïnstalleerde extensies. Alle extensies van derden zullen bij de installatie van Chrome 25 worden uitgeschakeld. Gebruikers kunnen vervolgens zelf handmatig de extensies die zij willen activeren inschakelen. De browser geeft hiervoor een eenmalige melding. Google stelt dat ontwikkelaars er verstandig aan doen extensies voortaan via hun websites te laten installeren.
Verborgen installatie
Google stelt dat het helaas lange tijd mogelijk was extensies zonder toestemming te installeren en de installatie te verbergen. Gebruikers wisten hierdoor niet dat de extensie werd geïnstalleerd. De nieuwe maatregel moet dit voorkomen en gebruikers beter beschermen. Chrome 25 wordt op korte termijn gelanceerd.