Hacker publiceert gegevens van 300.000 Verizon-klanten online

Een hacker publiceert de gegevens van maar liefst 300.000 Verizon-klanten op het internet. De hacker stelt de Amerikaanse provider op de hoogte te hebben gesteld van een beveiligingslek die de diefstal van gegevens mogelijk maakt. Verizon zou echter geen maatregelen hebben genomen, waardoor de hacker zich gedwongen voelt de gegevens te publiceren. Verizon ontkent dit.
De hacker, bekend als TibitXimer, zegt tegen ZDNet dat hij de gegevens van in totaal 3 miljoen Verizon-klanten in handen heeft. Het vrijgeven van de gegevens van 300.000 klanten zou bedoeld zijn om Verizon te dwingen actie te ondernemen en het beveiligingsgat te dichten. De hacker stelt de gegevens al sinds 12 juli 2012 in handen te hebben.
Klantgegevens
De gegevens bevatten onder andere namen, adressen, mobiele serienummers, wachtwoorden en de startdatum van abonnementen van klanten. TibitXimer stelt dat al deze gegevens in platte tekst was opgeslagen en dus niet was voorzien van encryptie. De hacker laat op Twitter overigens weten de gegevens van de overige 2,7 miljoen Verizon-klanten die hij in handen heeft niet vrij te zullen geven.
Verizon ontkent verkeerd gehandeld te hebben en stelt wel degelijk maatregelen genomen te hebben. De Amerikaanse provider laat in een reactie aan Gizmodo weten het lek inderdaad enkele maanden geleden te hebben ontdekt en dit direct aan de autoriteiten gemeld te hebben. Ook ontkent het bedrijf dat systemen van Verizon zijn gehacked. Verizon laat in een reactie aan The Next Web weten dat de data afkomstig is van een extern marketingbedrijf, dat de data per ongeluk zou hebben gekopieerd.
TibitXimer
Het Twitter-account van de hacker TibitXimer is inmiddels verdwenen. Het is niet duidelijk of de hacker zelf de stekker uit zijn account heeft getrokken of dat het account door Twitter is afgesloten.