Hackers vallen meldpunt Vuurwerkoverlast.nl aan met DDoS-aanvallen

De website Vuurwerkoverlast.nl ligt onder vuur van hackers. Het meldpunt voor vuurwerkoverlast is sinds de opening diverse malen onbereikbaar geweest. De website zou onder voor liggen van DDoS-aanvallen.
Vuurwerk
De beheerders van Vuurwerkoverlast.nl dachten in eerste instantie dat de grote hoeveelheid bezoekers van de website de oorzaak van de problemen was. Het meldpunt maakt op Twitter echter bekend dat de website door hackers wordt aangevallen. De aanvallen zouden sinds donderdag worden uitgevoerd.
Content delivery netwerk
Tweakers meldt dat de beheerders van Vuurwerkoverlast.nl inmiddels zijn overgestapt op het content delivery netwerk CloudFlare. Het is echter onduidelijk of hierbij gebruik wordt gemaakt van de betaalde variant, die bescherming biedt tegen DDoS-aanvallen. De gratis versie biedt deze bescherming niet. Het meldpunt is inmiddels weer bereikbaar.
Vuurwerkoverlast.nl is een meldpunt waar burgers klachten konden indienen over overlast die zij ervaren door het voortijdig afsteken van vuurwerk. De website is opgericht door een aantal lokale GroenLinks-fracties, die met het meldpunt de omvang van de overlast in kaart willen brengen. Het meldpunt blijft tot 3 januari online, waarna alle meldingen gebundeld worden aangeboden aan de Tweede Kamer.