SANS Institute: ‘Te weinig aandacht voor beveiliging in IT-opleidingen’

Opleidingen voor applicatie-ontwerp en programmeren besteden volgens experts van SANS Institute te weinig en te laat aandacht aan beveiliging. Applicaties zijn hierdoor onvoldoende beveiligd en bevatten kwetsbaarheden voor buffer-overflows en SQL-injecties. Beveiligingsexpert Pieter Danhieux verzorgt daarom tijdens SANS Belgium twee cursussen om deze steeds belangrijkere kennis en ervaring te verdiepen.

SANS Institute

Programmeurs volgen vaak een aparte module over beveiliging. Deze module wordt vaak echter in een te laat stadium van de opleiding gevolgd. Getalenteerde software-ontwikkelaars houden hierdoor volgens SANS Institute onvoldoende rekening met beveiliging tijdens het technisch ontwerp van hun applicaties. Danhieux pleit daarom voor een betere integratie van beveiliging in IT-opleidingen.

Web App Penetration Testing & Ethical Hacking
Danhieux is zowel SANS-instructeur als medeoprichter van de security & hacking conferentie BRUCON in België. De beveiligingsexpert verzorgt tijdens SANS Belgium de SEC542 cursus over Web App Penetration Testing & Ethical Hacking. Danhieux toont in deze presentatie aan dat veel fundamentele fouten die hij als penetratietester de afgelopen 10 jaar heeft ontdekt nog steeds worden gemaakt.
SANS Belgium wordt georganiseerd van 18 tot en met 23 februari in Brussel, België. Beveiliging is tijdens de conferentie een belangrijk thema.