‘Chief Information Risk Officer gaat Chief Information Security Office vervangen

Een nieuwe functie binnen bedrijven en organisaties gaat de rol van de Chief Information Security Office (CISO) vervangen. De Chief Information Risk Officer (CIRO) begrijpt de taal van het bestuur en vertaalt security-jargon naar begrijpelijke woorden.
Beveiliging
De CIRO moet ervoor zorgen dat beveiligingsproblemen beter worden begrepen en aanpakt door het management van een bedrijf. Justin Coker, vice-president van de EMEA-markten bij Skybox Security, stelt dat de opkomst van CIRO de volgende evolutie van de CISO is.
De CIRO’s spelen volgens Coker een belangrijke rol, aangezien zij naar het verminderen van beveiligingsrisico’s. Het bestuur van bedrijven is nog te veel enkel gericht op het behalen van hun doelen en richt zich te weinig op veiligheid.
Ook het beheer van kwetsbaarheden verbetert volgens Croker dit jaar aanzienlijk. De analist verwacht dat bedrijven steeds meer aandacht zullen besteden aan het opsporen van kwetsbaarheden. De informatie die bedrijven op dit moment als over kwetsbaarheden krijgen is onvoldoende gedetailleerd om goed in te kunnen schatten welke kwetsbaarheden als eerst aangepakt moet worden.