Politie kan live meekijken bij ABN Amro-pinautomaten

De politie kan voortaan live meekijken met de videobeelden van pinautomaten van ABN Amro als deze getroffen worden door een plofkraak of skimmers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Live View-videosysteem, waar ABN Amro zich als eerste bank bij aansluit.
ABN Amro
100 pinautomaten van ABN Amro worden voorzien van het systeem. Het Live View-videosysteem stuurt de videobeelden binnen 60 seconden door naar de politie. Dit moet de pakkans van criminelen aanzienlijk vergroten en het uitvoeren van plofkrakken of het skimmen van mensen minder aantrekkelijk maken.
Niet iedere gebruiker van een op het Live View-systeem aangesloten pinautomaat is zichtbaar voor de politie. De videoverbinding wordt ingeslagen zodra het systeem een misdrijf ontdekt en alarm slaat.