Google daagt ontwikkelaars uit tot wedstrijd veilig programmeren

Onvoldoende aandacht voor veiligheid tijdens het programmeren van een applicatie is de oorzaak van veel beveiligingsproblemen. Google organiseert daarom Hardcode 2013, een wedstrijd waarin softwareontwikkelaars worden uitgedaagd veilige software te ontwikkelen.
Google App Engine
“Applicaties leren te kraken is belangrijk, maar het leren van preventieve vaardigheden bij het bouwen van software is net zo belangrijk. Veilig programmeren is hier een voorbeeld van”, zegt Paris Tabriz van het Google Security Team in een blogpost. Door de programmeerwedstrijd te organiseren neemt Google wil het bedrijf ontwikkelaars stimuleren meer aandacht te besteden aan veiligheid tijdens de ontwikkeling van software.
Hardcode 2013
De Hardcode 2013-wedstrijd daagt ontwikkelaars uit op het Google App Engine-platform veilige applicatite te ontwikkelen. De jury let hierbij op zowel de veiligheid van het ontwerp dat programmeurs aanleveren als de veiligheid van de uiteindelijke applicatie. De applicaties die ontwikkelaars ontwikkelen zijn open source.
De wedstrijd wordt afgesloten met een finale, waarin de finalisten aangetroffen beveiligingslekken verhelpen. Daarnaast ontwikkelen de programmeurs in de finale aanvullende features voor hun apps. De programmeurs die de meest veilige app ontwikkelen gaan naar huis met 12.000 euro.