‘Apple beveiligt volgende iPhone met vingerafdrukscanner’

Apple beveiligt de opvolger van de iPhone 5, die naar verwachting iPhone 5S heet, met een vingerafdrukscanner. De scanner wordt verwerkt in de ronde knop aan de voorzijde van de iPhone, ook wel ‘homeknop’ genoemd. Dit verwacht althans Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities.
Apple's iPhone 5
De beveiliging met vingerafdrukken moet de huidige beveiliging van de iPhone met gebruikersnamen en wachtwoorden vervangen. Zo kan het scherm van de iPhone worden vergrendeld met behulp van een cijfercombinatie en moeten gebruikers met een wachtwoord inloggen op hun Apple-account om apps te kunnen aanschaffen. Met behulp van de vingerafdrukscanner moeten gebruikers kunnen zichzelf sneller kunnen identificeren en aanmelden op de iPhone.
Integratie in apps
De vingerafdrukscanner wordt naar verwachting ook geïntegreerd in Apple’s eigen apps. Denk hierbij aan Passbook, een app waarin gebruikers vliegtickets, treinkaartjes, creditcardgegevens en andere belangrijke informatie kunnen opslaan. Ook de mail-app en agenda op de iPhone zijn onderdelen waar Apple de identificatiemethode in kan integreren.
Kuo verwacht dat Apple de vingerafdrukscanner integreert in de homeknop van de iPhone 5S, om het minimalistische ontwerp van de iPhone te behouden. De homeknop is op dit moment de enige fysieke knop aan de voorzijde van de iPhone en is hiermee de meest logische locatie voor de scanner.