NCSC gaat meer overleggen met hackerscommunity

Het Nationaal Cyber Security Centrum wil meer overleggen met de hackerscommunity over de bestrijding en monitoring van cyberincidenten. Dit zegt Wil van Gemert, directeur cybersecurity bij het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid tijdens de openingsspeech op de eerste jaarlijkse NCSC-conferentie.
Nationaal Cyber Security Centrum
Webwereld meldt dat Van Gemert de samenwerking tussen overheid en bedrijven wil verbeteren en de banden met de hackerscommunity wil aanhalen. "Het is moeilijk om je weg te vinden in de diverse vormen van samenwerking, bijvoorbeeld met de hackerscommunity. Daarop moeten we de komende maanden de focus leggen", zegt Van Gemert.
Activiteiten op het netwerk beter monitoren
Elly van den Heuvel, algemeen directeur van het NCSC, stelt dat het NCSC specifiekere vragen moet stellen aan het bedrijfsleven. In de samenwerking tussen overheid en bedrijven wil het NCSC bedrijven stimuleren activiteiten op hun netwerk en met hun applicaties nauwkeurig te monitoren en deze data te communiceren met de overheidsorganisatie. Deze data moet het NCSC een beter beeld geven van de cyberincidenten in Nederland.
Een betere samenwerking met de hackerscommunity is overigens niet het enige punt waar het NCSC aan wil werken. De organisatie wil daarnaast meer investeren in wetenschappelijk onderzoek en betere informatieprotocollen opzetten. Het NCSC is daarnaast opzoek naar vakkundig personeel.