Nieuwe startup van Kim Dotcom belooft betere beveiliging

De online opslagdienst MEGA kondigt aan zijn gebrekkige beveiliging op korte termijn te gaan verbeteren. De startup van Kim Dotcom wil de concurrentie aangaan met diensten als Dropbox en Google Drive.
MEGA
MEGA kreeg de afgelopen weken veel kritiek over de beveiliging van de opslagdienst. Wachtwoorden van de dienst zouden met het programma MegaCracker eenvoudig kunnen worden gekraakt. Ook zou de ‘sterke encryptie’ van bestanden die MEGA claimt te leveren helemaal niet zo sterk zijn.
Dotcom is de man achter het inmiddels door het Amerikaanse Openbaar Ministerie offline gehaalde Megaupload. De Duits-Finse ondernemer die in Nieuw-Zeeland woont wordt beschuldigd van het illegaal aanbieden van auteursrechtelijke beschermd materiaal via de servers van Megaupload. Dotcom heeft hiervoor enige tijd vastgezeten, maar is inmiddels weer op vrije voeten. MEGA is de nieuwe startup van Dotcom en volgt Megaupload op.