Cybercriminaliteit kost Britse retailers meer dan winkeldiefstal

De kosten van cybercriminaliteit zijn afgelopen jaar voor de retail-sector hoger uitgevallen dan de kosten van winkeldiefstal. Dit is inclusief de waarde van gestolen data en investeringen in maatregelen. Cybercriminaliteit begint in deze sector dan ook een steeds groter probleem te worden.
British Retail Consortium: 'Cybercriminaliteit kost Britse retailers meer dan winkelsdiefstal'
Het British Retail Consortium (BRC) berekent in een rapport dat de Britse retailsector afgelopen jaar ongeveer 1,6 miljard pond, zo'n 1,9 miljard euro, kwijt is geweest aan criminaliteit. De kosten van criminaliteit in het algemeen zijn hiermee met 15,6 procent gestegen.
E-crime
Cybercriminaliteit, door BRC ook wel 'e-crime' genoemd, blijkt verantwoordelijk te zijn voor een steeds groter deel van de kosten. 37 procent van het verlies door criminaliteit is veroorzaakt door cybercriminaliteit. Winkeldiefstallen zijn goed voor 28 procent van de kosten.