Motiv introduceert Intrusion Detection & Prevention op basis van Sourcefire

Motiv, leverancier van beveiligingsoplossingen, introduceert een dienst voor Intrusion Detection & Prevention (IDP) op basis van de Sourcefire-technologie. Sourcefire is de commerciële implementatie van het open source softwarebeveiligingspakket Snort.
Motiv
De technologie Sourcefire helpt bedrijven kwetsbaarheden en datalekken tijdig te signaleren, waardoor deze snel kunnen worden verholpen en het bedrijf dus minder kwetsbaar is. Sourcefire is volledig compatibel met Snort, waardoor alle regels in ‘Snort-taal’ zonder conversie kunnen worden geïmporteerd in de systemen van Sourcefire. Om te zorgen dat Sourcefire ook de nieuwste bedreigingen kan signaleren worden de detectiefilters continu door Motiv bijgewerkt.
Centrale managementomgeving
Sourcefire-appliances worden op strategische plaatsen binnen het netwerk geplaatst. Zowel het beheer van de appliances als het monitoren van de omgeving vindt plaats in de centrale webgebaseerde managementomgeving van Motiv. De dienst is leverbaar voor een vast bedrag per maand of jaar.