Rex Mundi chanteert Belgische kredietverstrekker met gestolen klantgegevens

De hackersgroep Rex Mundi chanteert opnieuw een bedrijf met gestolen klantgegevens. Ditmaal is de Belgische kredietverstrekker Buy Way doelwit van de groep. De hackers eisen 20.000 dollar en dreigen anders de klantgegevens online te zetten.
Buy Way
Dit blijkt uit een verklaring die de hackers op Pastebin hebben geplaatst. De aanvallers melden de website van Buy Way te hebben gehackt en de gegevens van 580 Buy Way-klanten te hebben buitgemaakt. Het gaat hierbij om namen, e-mailadressen, telefoonnummers en kredietinformatie. Ook staat achter iedere naam met welke reden de klant geld heeft geleend.
'Kleine vergoeding'
"We hebben Buy Way aangeboden deze data niet op internet te publiceren, uiteraard in ruil voor een kleine vergoeding. Deze vergoeding bedraagt 20.000 euro", meldt Red Mundi op Pastebin. De aanvallers melden tot nu toe geen reactie te hebben gehad van Buy Way. De hackers moedigen klanten van Buy Way dan ook aan contact op te nemen met het bedrijf en hun zorgen kenbaar te maken.
De aanvallers geven het bedrijf tot zaterdagochtend de tijd met geld over de brug te komen. De hackers dreigen alle data die zij hebben gestolen online te plaatsen als de kredietverstrekker dan nog niet heeft betaald.
Eerdere chantagepogingen
Red Mundi kwam eerdere deze maan dook al in het nieuws toen de groep de gegevens van 300.000 van Drake International wist te stelen. De groep eiste 50.000 dollar van Drake, maar het bedrijf weigerde te betalen. De hackers publiceerde hierop alle gegevens op internet