Duizenden HP-printers zijn geïndexeerd door Google

Google blijkt duizenden printer die via het internet toegankelijk zijn te hebben geïndexeerd. De printers duiken hierdoor op in de zoekresultaten van Google. Beveiligingsexpert Adam Howard waarschuwt dat veel printers over bekende kwetsbaarheden beschikken.
HP Laserjet P3005
Howard meldt dat printers van HP zichtbaar zijn via Google. De beveiligingsanalist ontdekte de printers door de zoekopdracht "inurl:hp/device/this.LCDispatcher" in de zoekmachine in te voeren. De zoekopdracht levert maar liefst 10.010.000 resultaten op, waarvan 86.000 HP-printers blijken te zijn.
De geïndexeerde printers zijn in de meeste gevallen niet beveiligd met een wachtwoord. De printers kunnen hierdoor via het internet worden benaderd. Howard waarschuwt dan ook dat dit de nodige beveiligingsrisico’s met zich meebrengt.