Hackers versturen phishinglink via Twitter-account van energieleverancier

Een pijnlijke situatie voor de Schotse Scottish Power. Het Twitter-account van de energieleverancier is afgelopen vrijdag gehackt, waarna de hackers een link naar een phishingwebsite verstuurden naar alle volgers.
Scottish Power
In totaal ontvangen 2.200 volgers van Scottish Power de tweet met de phishinglink. De link was verkort met behulp van de URL-verkorter Bit.ly. De website waar gebruikers naar toe worden gezonden vraagt hen in te loggen op hun Twitter-account. De inloggegevens van gebruikers die dit doen worden in gestolen.
Twitter op de hoogte gesteld
Het is niet duidelijk hoe de hackers toegang hebben weten te krijgen tot het Twitter-account van het bedrijf. Scottish Power laat in een reactie weten het wachtwoord van zijn Twitter-account te hebben gewijzigd en Twitter op de hoogte te hebben gesteld van de aanval.
Het is niet duidelijk van hoeveel gebruikers de hackers inloggegevens hebben weten te stelen. Scottish Power raadt alle gebruikers die op de URL hebben geklikt aan hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.