VS vervijfvoudigt omvang van cybercrime-eenheid

Het Amerikaanse ministerie van Defensie breidt zijn cybercrime-eenheid aanzienlijk uit. Het aantal medewerkers van de overheidsdienst wordt uitgebreid van 900 naar 4.900, wat een vervijfvoudiging is.
Het Amerikaanse ministerie van Defensie breidt zijn cybercrime-eenheid aanzienlijk uit
Anonieme bronnen melden aan de Washington Post dat de dienst zowel burgerpersoneel als militairen gaat aantrekken. De aanleiding voor het versterken van de cybercrime-eenheid is een reeks recente aanvallen vanuit het buitenland, waarbij verschillende gevoelige computernetwerken van de Verenigde Staten (VS) doelwit waren. Deze aanvallen vonden eind vorig jaar plaats.
Herstructurering
Naast de uitbreiding van het personeelsbestand wordt de overheidsdienst ook geherstructureerd. De cybercrime-eenheid wordt opgedeeld in drie onderdelen, waarvan één zich bezig gaat houden met de binnenlandse computerinfrastructuur van de VS.
Een andere afdeling is verantwoordelijk voor de beveiliging van de computersystemen van het ministerie van Defensie, terwijl de laatste afdeling de verantwoording draagt voor het ondersteunen van plannen voor cyberaanvallen.