Fujitsu blokkeert zakelijke apps zodra smartphone de werkvloer verlaat

Fujitsu werkt aan een HTML5-platform waarmee smartphones automatisch overschakelen van privé- naar zakelijke apps zodra het apparaat op de werkplek aankomt. Dit voorkomt dat gebruikers privé-apps op de werkvloer kunnen gebruiken en moet datalekken voorkomen.
Een HTML5-platform van Fujitsu blokkeert zakelijke apps zodra een smartphone de werkvloer verlaat
Het bedrijf wil met het platform bedrijven de mogelijkheid geven het gebruik van privè-apparaten op de werkvloer, zonder dat dit risico’s met zich meebrengt. Zodra de smartphone de werkvloer aankomt schakelt de smartphone automatisch over op een set zakelijke apps. Apps die de gebruiker privè gebruikt worden geblokkeerd. Tegelijkertijd worden zakelijke apps geblokkeerd zodra de werkvloer wordt verlaten, waardoor gevoelige informatie de werkvloer niet verlaat.
Data versleutelen
Data uit zakelijke applicaties wordt versleuteld opgeslagen en kan hierdoor niet door andere apps worden gebruikt. Zakelijke gegevens zullen dus nooit in een privé-app op duiken. Ook voorkomt het platform dat tijdelijke bestanden of cookies worden opgeslagen, wat de veiligheid van data verder vergroot.
Webwereld meldt dat het Japanse bedrijf op een evenement in het Amerikaanse Sillicon Valley een prototype van het HTML5-platform heeft gedemonstreerd. Het prototype maakt gebruikt van een NFC-module op Android-smartphones om de werkvloer te herkennen. Apple’s iPhone is niet uitgerust met een NFC-chip. Het prototype maakt op iPhones daarom gebruikt van een gesimuleerd WiFi-signaal.