F5’s Application Delivery Firewall combineert firewall en traffic management

F5 Networks introduceert een Application Delivery Firewall (ADF), een beveiligingsoplossing die een firewall en traffic management combineert met applicatiebeveiliging en toegangscontrole. De ADF voegt de verschillende security-functies van bestaande F5-modules samen, aangevuld met de nieuwe BIG-IP Advanced Firewall Manager.
F5 Networks
ADF is een geïntegreerde oplossing waarmee bedrijven het beheer van hun beveiliging kunnen vereenvoudigen. De oplossing is schaalbaar en kan dus naar eigen wens worden uitgebreid of teruggeschroeft. Afhankelijk van de configuratie zijn doorvoersnelheden tot 640 Gbps haalbaar. De firewall kan 288 miljoen gelijktijdige sessies en tot 8 miljoen verbindingen per seconde verwerken. De full proxy firewall controleert zowel inkomend als uitgaand verkeer op bedreigingen.
Advanced Firewall Manager
De nieuwe Advanced Firewall Manager vormt de basis van de ADF. Firewall-policies worden specifiek per applicatie ingesteld. Applicaties kunnen hierdoor worden gemigreerd of verwijderd, inclusief hun specifieke beveiligingsinstellingen. De Advanced Firewall Manager kan naast andere F5-oplossingen worden geïmplementeerd, wat zowel de kosten als de complexiteit van de oplossing verlaagt.
“We zien een groei van aanvallen op applicatieniveau ten opzichte van de meer traditionele pogingen bij netwerken in te breken”, aldus Wim Zandee, Pre Sales Manager North & East EMEA bij F5 Networks. F5’s ADF beschermt bedrijven hiertegen. Applicaties blijven dankzij ADF altijd beschikbaar, ook tijdens bijvoorbeeld een DDoS-aanval.