Cisco neemt Cognitive Security over

Cisco koopt het Tsjechische IT-beveiligingsbedrijf Cognitive Security, dat is gespecialiseerd in het toepassen van kunstmatige intelligentie op IT-beveiliging. De overname is onderdeel van Cisco's strategie om klanten een platform te leveren dat bestand is tegen de nieuwste bedreigingen.
Cisco
Mobiliteit en de cloud veranderen het IT-beveiligingslandschap flink. Traditionele beveiligingsoplossen zijn niet langer afdoende om gebruikers te beschermen tegen steeds geavanceerde aanvallen. De cloud wordt door hackers onder andere ingezet om op korte termijn veel rekenkracht te verkrijgen voor een cyberaanval. Daarnaast maken hackers niet langer gebruik van simpele directe aanvallen, maar combineren verschillende aanvalstechnieken tot een gecompliceerde aanval.
Tsjechische Technische Universiteit
Cognitive Security werkt samen met de Tsjechische Technische Universiteit in een gezamenlijk onderzoeksprogramma. Cisco kondigt aan deze samenwerking te willen voortzetten en op termijn te willen uitbreiden. Het personeel van Cognitive Security gaat aan de slag bij Cisco's Security Technology-divisie.
Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. De overname van Cognitive Security moet in het derde kwartaal van Cisco's fiscale jaar 2013 zijn afgerond.