Bitdefender lanceert rootkit-verwijdertool

Bitdefender lanceert tool waarmee rootkits op eenvoudige wijze kunnen worden verwijderd. De Rootkit Remover van het Roemeense beveiligingsbedrijf is in staat zowel bekende rootkits als malware te verwijderen.
Bitdefender
De Rootkit Remover van Bitdefender kan direct worden gebruikt op een computer, zonder dat deze hiervoor eerst veilige modus hoeft worden opgestart. Hiermee onderscheidt de tool zich van veel concurrenten, die hun werk alleen in veilige modus kunnen uitvoeren. Het is overigens wel mogelijk dat de computer na het verwijderen van een rootkit alsnog opnieuw moet worden opgestart om deze daadwerkelijke volledig te verwijderen.
Ondersteunde rootkits en malware
De tool kan onder andere overweg met Mebroot, alle TDL-families (TDL/SST/Pihar), Mayachok, Mybios, Plite, XPaj, Whistler, Alipop, Cpd, Fengd, Fips, Guntior, MBR Locker, Mebratix, Niwa, Ponreb, Ramnit, Stoned, Yoddos, Yurn, Zegost en andere schone infecties met Necurs. Bitdefender belooft nieuwe rootkit-families aan de tool toe te voegen zodra deze worden ontdekt.
De Bitdefender Rootkit Remover is beschikbaar in zowel een x86- als x64-versie.