Hackers versturen spam uit naam van Intrum Justitia, belastingkantoren en KPN

Hackers versturen spamberichten die afkomstig te lijken zijn van partijen als Intrum Justitia, belastingkantoren en KPN. De e-mails stellen dat de ontvanger betalingen heeft openstaan en dreigt met het starten van een incassotraject om dit bedrag te innen.
Nationaal Cyber Security Centrum
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt op de website Waarschuwingdienst.nl dat ontvangers in de mail worden gevraagd de openstaande berekeningen via een link te bekijken. Wie de website bezoekt wordt echter geïnfecteerd met malware. Het NCSC adviseert ontvangers van dit soort e-mails dan ook de mail direct te verwijderen en vooral niet te klikken op verwijzingen in de e-mail.
De hackers misbruiken kwetsbaarheden in zowel Java als Adobe Flash om de malware op de computer van slachtoffers te installeren. De malware maakt gebruik van oude kwetsbaarheden die inmiddels met updates zijn gedicht. De cybercriminelen richten zich dan ook op gebruikers die Java en Adobe Flash niet volledig hebben bijgewerkt.