Ruim de helft van alle Chinese computers is besmet met malware

Chinese computers zijn een populair doelwit voor malware. Maar liefst bijna 55 procent van alle Chinese computers is besmet met malware. Dit is het hoogste percentage ter wereld. Wereldwijd zijn ongeveer één op de drie computer geïnfecteerd met malware.
Ruim de helft van alle Chinese computers is besmet met malware
Onderzoek van Panda Labs, het onderzoeksteam van Panda Security, wijst uit dat 27 miljoen nieuwe malware-varianten zijn opgedoken in 2012. Het totaal aantal ooit gedetecteerde unieke malware-versies komt hiermee op 125 miljoen stuks uit. Met name trojan horses blijken erg populair onder malware-makers. Maar liefst een derde van alle nieuwe malware is volgens Panda Labs een trojan horse.
Andere landen
China is overigens niet het enige land waar een groot van de computer met malware is besmet. 54,15 procent van de computers in Zuid-Korea zijn besmet met malware. Ook Taiwanese gebruikers zijn vaak doelwit van malware-campagnes. 42,14 procent van de Taiwanese computers blijkt besmet te zijn.