Motiv verzorgt infrastructuurbeveiliging voor N.V. Westerscheldetunnel

De N.V. Westerscheldetunnel verlengt het lopende managed service-contract met Motiv voor de implementatie, het beheer en het onderhoud van de infrastructuurbeveiliging met drie jaar. De verlenging is ingegaan in januari 2013.
Motiv
Het bedrijf N.V. Westerscheldetunnel is opgericht op 11 november 1998 met de opdracht de Westerscheldetunnel te bouwen en exploiteren. De bouw van de tunnel, die tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland ligt, is in 2003 afgerond. N.V. Westerscheldetunnel draagt vanaf 14 maart 2003 de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van de Westerscheldetunnel.
Activiteiten van Motiv
Motiv is sinds oktober 2009 verantwoordelijk voor de infrastructuurbeveiliging bij de Westerscheldetunnel. Het bedrijf verzorgt de implementatie, het beheer en het onderhoud van de firewall, VPN-verbindingen, e-mailfiltering en de secure web proxy. Ook in de komende drie jaar blijft Motiv dus verantwoordelijk voor de infrastructuurbeveiliging van de tunnel.
“Alles draait bij ons op locatie, maar wordt door Motiv op afstand gemonitord”, zegt Martijn van der Bliek, Manager Informatievoorziening bij de N.V. Westerscheldetunnel. De bevindingen, zoals aanvallen op het netwerk, worden door Motiv gepresenteerd in overzichtelijke rapporten. Daarnaast voert Motiv op periodieke basis securityscans uit om eventuele zwakheden die zijn ontstaan direct zijn aan te kunnen pakken.